vineri, 7 august 2009

Estivalul de Chitara s-a incheiat! Incepe E-stivalul de chitara!

Dragii noştri,

Aseară, 06 august 2009, a avut loc ultimul concert din seria celor programate în cadrul primei ediţii a Estivalului de Chitară.





Într-o Rotondă a Bibliotecii Naţionale surprinsă ea însăşi de cît de primitoare poate fi, peste 170 de persoane, tineri şi bătrâni deopotrivă, şezând pe scaune sau direct pe jos, s-au desfătat urmărind, pas cu pas şi acord cu acord, periplul eclectic prin muzica irlandeză, scoţiană şi celtică oferit de chitariştii Maxim Belciug, Tudor Anghelescu şi Mihai Melinescu.



Şi dacă muzica a făcut inimile să danseze, cu atît mai plăcute au fost popasurile literare mijlocite de actorul Gabriel Spahiu prin lecturi din fantastica povestire intitulată Transhisteria Transhistoria, creaţie a poetului Liviu Uleia.



Odată cu acest ultim concert, punem capăt unui şir de 8 săptămâni petrecute cu chitara în căutarea frumosului pierdut. Şi dacă încă nu aţi găsit frumosul pe care l-am căutat împreună în tot acest timp,vă rugăm, nu vă opriţi din căutat. Îl veţi găsi într-un final. În dumneavoastră înşivă!

Însă pentru că orice sfârşit (trebuie să) constituie un început, acum, cînd Estivalul de Chitară s-a încheiat, vă invităm să continuaţi să ne fiţi alături!

De astăzi, începe E-stivalul de Chitară!
Locul de desfăşurare: http://estivaldechitara.blogspot.com
În program: înregistrări ale concertelor, fotografii, comentarii, impresii, muzică, literatură şi multe alte lucruri frumoase.

Vă aşteptăm! Oricând!

2 comentarii:

  1. Am fost foarte placut impresionata de absolut tot ce s-a intamplat in Rotonda Bibliotecii Nationale. Desi , din pacate, nu am fost prezenta decat la 4 dintre seratele de chitara, intampin cu aplauze initiativa dumneavoastra de a realiza acest estival de chitara. Foarte frumos! Multumes!Sper din tot sufletul ca evenimentul se va repeta cat mai curand posibil si o sa ne incantati din nou cu "dansul chitarelor", pe noi iubitorii frumosului pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Ionela Petre,
    Si noi speram sa reusim sa reeditam acest eveniment. Planul nostru este sa organizam o noua editie a Estivalului de Chitara in 2010, bineinteles tot pe timp de vara. Pana atunci insa, vom incepe sa publicam pe acest blog secvente video din concertele ce au avut loc in acest an, intr-o incercare de a tine treaz spiritul de cautator al frumosului pierdut.
    In final, va multumim ca ne-ati fost alaturi la concerte. Sa stiti ca, dupa parerea noastra si a muzicienilor care au sustinut concertele, cel mai frumos lucru din tot acest eveniment a fost publicul.

    RăspundețiȘtergere